24 Mayis 2010 tarihli konular

her gün af diliyor tövbe ediyorum.söyleyin dostlar rabbim affedermi beni?

  • umutsuzun

bir zamanlar diyerek başlayacağım çünkü ben bir zamanlar allahtan güç alır buna göre adımlarımı attığımda da yolda kalmazdım. allah'ın adını anan yolda kalmazmış bunu gördüm. günahların büyüğünü zinayı işledim. bu durumdan her ne kadar an be an rahatsız olsamda vicdanımın sesini kısıkta olsa duysamda yine nefsime ve lanet şeytana uydum ve yenik düşüp onları galip ettim. insanlığımı kaybettim onurumu gururumu kaybettim. kendime saygımı ve inancımı kaybettim. duadan uzaklaştırdı beni bu çirkin davranışım.

Antidepresanlar cinsel yaşamı bozuyor

  • okur

Son yıllarda en sık kullanılan ilaçlardan olan antidepresanların, cinsel işlev bozukluğuna neden olduğu bildirildi. Bu yan etkinin ortadan kaldırılması için tıp dünyasında çalışmalar sürüyor.

Tüm dünyada ve TÜRKİYE'de son yıllarda en sık kullanılan ilaçların antidepresanlar olduğunu belirten uzmanlar, "İlaç sektörünün en hızlı büyüyen alanı da bu. Ancak yapılan klinik araştırmalara göre depresyon ve anksiyete bozukluğu olup hiçbir cinsel sorunu bulunmayan hastalar bile, antidepresan kullanmaya başladıktan sonra yüzde 50-70 oranında cinsel işlev bozukluğu yaşıyor. Depresyondaki kadın ve erkeklerin yüzde 50-90 arasındaki bölümü cinsel isteksizlik ve cinsel işlev bozukluğu yaşıyor. Depresyonu ve anksiyete bozukluklarını tedavi edelim derken kullandığımız ilaçlar cinsel yaşamı daha da kötüleştiriyor" diyor.

Sizce Huzur Nerededir?

  • Altuğ Öztürk

Huzur, hemen hemen bütün insanların ihtiyaç duyduğu bir ruh halidir. Huzurlu insan sağlıklı yaşar, sağlıklı düşünür ve stres gibi sıkıntı verici duygulardan uzak bir yaşam sürer.

Bazı insanlar iyi bir aile ortamını, doğayı, hoş bir müziği ya da yoga gibi bedensel aktiviteleri huzurun anahtarı olarak görür. Yoğun yaşam mücadelesinde kendilerine ayırdıkları ufak zaman dilimleriyle huzuru yakalamaya çalışır.

Aile ve iş yaşamını dengelemek için tavsiyeler

  • mecnun

Çalışan yetişkinler olarak, yaşamımızda hassas dengeler gerektiren iki önemli alan yer alıyor: iş yaşamı ve aile yaşamı. Bu iki alanda kontrol edilemeyen çatışmalar meydana geldiğinde, aile ve iş yaşamının her ikisi de etkilenir.

İş/Aile bağı üzerine üç prensip

Stres, genellikle iş ve aile sorumlulukları arasındaki çatışmadan ortaya çıkar. Bu çatışmaların altında yatan üç prensip şunlardır;

1. İş ve aile ortamları, çatışma için, hazır potansiyellerdir.

Makina imalatında gelişmeler

  • Hakan

Kalite, teknoloji, tasarım geliştirme ve tanıtıma önem veren, servis imkanı ile de müşteri memnuniyeti sağlayan firmaların pazar paylarını artırmakta oldukları izlenimi alınıyor.

Makina imalatı yapan firmalardan alınan ön bilgiler sınırlı bir iyimserliğin oluştuğunu göstermektedir. Veriler, imalat ve ihracatta artış eğilimine girildiğini göstermekte ise de aydan aya iniş çıkışlar yaşandığı da gözlenmektedir. Bazı firmalar, Ocak ve Şubat aylarında yeni siparişlerde bir artış olurken Mart ayında bir gerilemeden bahsetmektedirler.

TÜİK verilerine göre 2007 yılında 120,9 olan makina imalatı endeksi, 2008 yılı Haziranından itibaren düşüşe geçerek Aralık ayında 95,8’e gerilemiş ve yıllık ortalama 115 olarak gerçekleşmişti. 2009 yılı ortalaması ise 103,1 olmuştu. 2009 son aylarında nispi bir artış göstererek Aralık ayında 118 değerinde çıkan endeks 2010 yılı Ocak ayında 92,1’e gerileyerek önemli bir düşüş göstermiştir.

Yemek Pişirirken Hata Düzeltme

  • Lokman

Çorbanızın tuzu fazla kaçtıysa, bir patatesi kabuklarını soyup ikiye kestikten sonra, çorba tenceresinin içine atın.

Çorbanız çok sulu olduysa, hazırlayacağınız bir meyaneyle kıvamını ayarlayabilirsiniz. Bunun için iki kaşık eritilmiş Sana'yı bir kaşık unla karıştırıp ve bu karışımı pişmekte olan çorbanıza yavaş yavaş ekleyin.

Pilavı tutturmak ustalık ister. Eğer pilav suyunu çektiği halde pirinçler hala sertse, ¼ ölçü sıcak su ilave edin ve pirinçler suyu çekinceye kadar pişirmeye devam edin.