16 Mayis 2010 tarihli konular

Norton GoBack 4.0 - Zaman makinası

  • ihyam

YaNLiSLikLa SiLDiGiNiZ BiLGiLeR iCiN UZuLMeYiN~Norton GoBack 4.0~ZaMaN MaKiNaSi

BU PROGRAM 3.0 VERSIYONUNA KADAR RoXIo FIRMAsinin gelistirdigi bir programdi ve amerikada serverlari olmayan kucuk isletmelerin hepsinin pc sinde ve personel kullanimda cok tutulan programdir

pc nizi ve bilgilerinizi %100 guvence altina almayi vaat ediyor ve bunu yapiyorda kurduktan sonra hdd kendine yer aciyor 2gb kadar snapshotlari dakikja dakika aliyor sistemde problem ciktiginda sistemi yeniden baslatin program arayuzu gorunecektir space tiklarsaniz hangi tarih ve zamana donebileceginiz liste cikar secin bir saat once 12/24 birgun yada bir hafta onceye pcnizi gotursun sectiginiz zamandaki butun bilgileriniz copkutusu vs hepsini geriye getiriyor

Mutfağınızda Size Özel Pratik Bilgiler

  • Lokman

Karideslerin haşlanırken çıkarttığı pis kokulardan kurtulmak için: Karideslerin baş kısımlarını haşlamadan önce koparıp atın ve bir dilim limon ile kaynatın.

Soyulmuş patateslerinkararmadan saklanabilmesi için: Saklanacak kabın içine su, bir tutam tuz koyun. Buzdolabında saklayın gerektiği zaman suyla yıkayıp kullanın.

Pastaların daha gevrek olması için:(tatlı,tuzlu farketmez): Hamurun içine bir çay kaşığı tuz atın.

Dereotonu saklamak için:Temiz bir havluya kaplayacak şekilde sarın,bu şekilde naylon torbaya koyup buzdolabına saklamayabırakabilirsiniz.

Tazeliği gitmiş pörsümüş yeşillikleri canlandırmak için: İki kaşık limon suyu karıştırılmış buzlu su dolu kabın içine koyun 1 saat buz dolabında bekletin.

İnsan Nefsine Nasıl Zulüm Eder.

  • tahkik

Cenabı hak insanın gözünün önünde her mevsimde haşrin yüz binler numunelerini prova ettiği halde ,yüz binler semavi fermanlar, peygamberler ve veliler saadeti ebediyeyi ,cenneti ,sonsuz lezzetleri müjde ve haber verdikleri halde, zalim ve gafil insan bu koca delilleri, vaatleri ,nimetleri ve müjdeleri bir harama ,günaha, zevke ve anlık lezzette feda ederek nefsine zulmedebiliyor..Allahın ona vaat ettiği sonsuz nimetler bırakıp nefsinin çocukça fani ve zail arzu ve isteklerine müşteri olabiliyor..Halbu ki, küçük bir çocuğu yalancı emzikle oyalamakla, nefsi dünyan

İslamiyete Göre Aile Reisliği

  • Mavi Kelebek

Dînimize göre erkek, âilenin reîsi ve mes’ûlüdür. O, hayatın meşakkatlerine göğüs germiş, maîşet yükünü yüklenmiş, kadının nafakasını da üzerine almıştır. Erkek bu ağır vazîfeye karşı, kadından meşrû işlerde kendisine itâat hakkına mâliktir. İyi kadınlar itâatli olanlardır. Nitekim hadîs-i şerîfde: "Kadın beş vakit namazını kılar, yılda bir ay orucunu tutar, nâmûsunu korur ve kocasına itâat ederse, Cennet kapılarından dilediğinden girsin!" buyurulur. Başka bir hadîs-i şerîfte de:

"Eğer bir kimseye, Allâh’dan başka birine secde etmesini emredecek olsam, kadınlara, kocalarına secde etmelerini emrederdim. Bunun sebebi, Allâh’ın erkekler için kadınlar üzerine kıldığı haklardır." buyurulur.

Türkiye Obezite Tehlikesi Altında!...

  • aSYa

Araştırmalara göre Türkiye'de her üç kişiden ikisi obez olma yolunda ilerliyor! Özellikle de kırsal alanda yaşayan kadınlar tehlike altında...

Türk TORAKS Derneği 13’ncü Yıl Kongresi'nde konuşan Doç. Dr. Berna Dursun; obezitenin Türkiye için de bir sorun olduğunu belirterek, “Türkiye’de erişkinlerin üç de ikisi, obez olma yolunda” dedi. Obezitenin yaş, bölge cinsiyet açısından farklılık gösterdiğini, kırsal alanda yaşayan kadınların daha kilolu ve obez olma yolunda olduklarını belirten Dursun, obezite ile astım arasındaki ilişkiyi de şöyle anlattı:

"Obezite, astıma yol açabilirmi? Kilo ne kadar fazla ise astım olma ihtimali yüzde 38 daha fazla. Bu risk artışı, kadınlarda ise daha fazla. Bu ilişki, gebelikte başlayıp çocukluk dönemi ve ergenlikte devam ediyor."

Her 10 Kişiden 7'si Cinsel Sorun Yaşıyor..!

  • okur

Aile Sağlığı Araştırma Derneği ve ESDA (European Sexual Dysfunction Alliancu) Türkiye Başkanı Prof. Hattat, her 10 kişiden 7’sinde cinsel fonksiyon bozukluğu görüldüğünü belirtti.

Türkiye’de cinselliğin bir tabu olarak görüldüğüne dikkati çeken Prof. Dr. Halim Hattat, “Türkiye’de her 10 kişiden 7’sinde cinsel fonksiyon bozukluğu görülüyor. Ancak bunlardan yalnızca yüzde 14’ü doktora gidiyor. Yüzde 62’si ise kulaktan dolma bilgilerle eczanelerden ilaç talebinde bulunmakta. Cinsel sorun yaşayan her 100 kişiden 32’si sorununu kimseyle paylaşmıyor” dedi.

Aile Sağlığı Araştırma Derneği (ASAD) ve ESDA (European Sexual Dysfunction Alliancu) Türkiye’nin “Aşk Sizi Sağlıklı Kılar” sloganı ile yürüttüğü “Cinsel Fonksiyon Bozuklukları ve Tedavi Yöntemleri” toplantılarının ikincisi Denizli’de yapıldı.

Erkek Yaşamının Dönüm Noktası: Andropoz

  • imdat sezer

Dünya nüfusu bilindiği gibi devamlı bir artış göstermektedir. Yirminci yüzyılın başlarında beklenen yaşam süresi 50 yaş olmasına rağmen günümüzde bu süre 80’ li yaşlara kadar yükselmiştir. Sonuç olarak da yaşlı olarak tarif edilen bir kitle oluşmuştur ve bu kitlenin nüfus içerisindeki oranı zaman içerisinde daha da artacaktır.

Yaşlılık, yaşam tarzına, beslenme alışkanlıklarına, genetik faktörlere ve daha bir çok etkene bağlı olarak meydana gelen sosyal, fiziksel, bilişsel ve psikolojik fonksiyonlarda azalma halidir. Sıklıkla kabul gören yaşlılık sınır yaşı 65 yaş ve üstüdür.

65 yaş üstü toplumda tüm teknolojik ve bilimsel gelişmelere rağmen yaklaşık yüzde 25 oranında çeşitli sağlık problemleri ortaya çıkmaktadır. Cinsel fonksiyonlardaki azalma da yaşlanmanın doğal bir sonucu olarak veya yaşlılık döneminde ortaya çıkan hastalıklara ve/veya bu hastalıkların tedavilerine bağlı olarak ortaya çıkabilmektedir.

Kuruyemişin azı karar; çoğu zarar

  • aSYa

Tüketiminde dünya ikincisi olduğumuz kuru yemişi, ölçülü miktarda almanın sağlıklı yaşama katkı sağlayacağı belirtiliyor.

Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi İç Hastalıkları ve Nefroloji Uzmanı Prof. Dr. Süleyman Türk, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kuru yemişin insan sağlığına yararına ilişkin bilimsel yayınların bulunduğunu söyledi.

''Kuru yemişin aşırı şekilde değil, ölçütlü tüketilmesi iyi kolesterolü artırır'' diyen Türk, özellikle fındık, Antep fıstığı, kabak çekirdeğinin kanda iyi kolesterolün lehine bir artışa neden olduğuna işaret etti.

Bunun da kalp krizi ve beyin kanamasının nedeni olan damarlarda kireçlenmeyi azalttığını belirten Türk, şunları söyledi: