2010 yılı Aralik ayı konuları

MUTLULUK İMANDAN GELİR.

  • tahkik

İnsanların mutsuz olmalarının en mühim sebeplerinden biriside dünyaya geliş amaçlarını,hayıtın asıl gayesini ve mevcudat ve eşyanın mahiyetini,camiyetini ve hakikatini onlara öğreten ve haber veren ilahi kaynak ve kişilerin getirdiği hikmetli ihtar,ikaz,uyarı ve nasihatlerden haberdar olmamalarından kaynaklanmaktadır.ilahi yol göstericilerden habersiz olanlar dünyaya geliş gayesini kendi mantığıyla yaşamaya çalışanlar,hayatın asıl gayesini kendi düşünce eksininde yaşamaya çalışanlar ve kendisinde olan sevgi,muhabbet,aşk varlığıyla alakadar olduğu h

Stresin Sebebi: Allah’ı Unutarak Yaşamak

  • I.Akin

Kuran ahlakının yaşanmadığı toplumlarda insanlar stresli bir hayat yaşarlar. Stres, vücuttaki dengeyi bozan ciddi bir durumdur. Pek çok insanın Allah’a teslimiyeti tam manası ile yaşayamamalarından dolayı bedenlerinde oluşan bu olumsuz durum, bir süre sonra psikolojik kökenli hastalıklara yakalanmalarına neden olur. Panik atak, kalp ve mide rahatsızlıkları, halsizlik, uykusuzluk, migren, gibi hastalıklar nedeni ile bedensel olarak da hızla çökmeye başlarlar. Tüm bu hastalıkların oluşma sebebinin yalnızca stres olduğunu elbette ki söyleyemeyiz.

Neden evlilikte iki gün sevip, üçüncü gün bıkılır?

  • umutgedikli

Şimdiki evliliklerde “mantık evliliği” diye saçma sapan bir anlayış hâkim. Bunun adına mantık evliliği diyorlar da işin gerçek yüzünü bir türlü söylemiyorlar, oysa herkes biliyor. Kadın adamın parası, evi, arabası için evleniyor, adam da kadın güzel diye evleniyor. Bana bakar, çocuklarımı doğurur, yemeğimi yapar, evi temiz tutar diye düşünüyor. Şimdi böyle bir mantıkta gerçek sevgi oluşur mu? Gerçek aşk, gerçek tutku oluşur mu?

Wikileaks Belgeleri çok büyük bir oyun!

  • umutgedikli

Büyük Ortadoğu projesinin gerekçesini hazırlamak için Amerika Birleşik Devletleri derin devleti ile organize edilen 11 Eylül 2001 saldırıları sonrası gelişen hadiseler Washington’ın masa başı planlarının öngördüğü şekilde gitmedi. Kendini en güçlü zannettiği dönemde Amerika Birleşik Devletleri’nin en zayıf yönleri deşifre oldu. Amerika Birleşik Devletleri içine düştüğü Afganistan batağından tam dokuz senedir çıkamadı. 2003’te İşgal ettiği Irak’tan onursuzca çekilmek zorunda kaldı. Büyük Ortadoğu projesi elinde patladı.

Bir daha bu günü yaşayamayacağının farkında mısın?

  • umutgedikli

Bu akşam gece yatağa uzandığında bu gün senin için bitmiş olacak. Bir daha asla bu günü yaşayamayacaksın. Ömründen bir gün daha geçmiş, ölüme bir adım daha yaklaşmış olacaksın. Peki hiç düşündün mü, bir daha asla geri dönemeyeceğin gününü nasıl geçirdin?

Eğer bugün Allah’ı hiç düşünmediysen…

Eğer bugün namaz kılmadıysan…

Eğer bugün Allah’ı anmadıysan…

Eğer bugün vaktini sadece eğlencene harcayıp Allah için hiçbir şey yapmadıysan…

Eğer bu gün insanlara hakka davet edip, İslam’ı anlatmadıysan…

Siz böyle hırs içinde koştururken dünyada neler oluyor farkında mısınız?

  • umutgedikli

Bu yazıyı holding sahiplerine, CEO’lara, yüzlerce çalışanı olan şirket sahiplerine yazıyorum. Herkes öyle büyük bir hırs içindeki, durmadan paralarına nasıl para katacaklarını düşünüyorlar. “Borsa ne olacak, dünya batıyor mu, ekonomik krizden nasıl etkilenmeyiz, kaç kişi çalıştıralım, kaçını çıkaralım” lafları havada uçuşuyor. İnsanlar hırsla, çok büyük bir rekabet içinde koridorlarda hızlı hızlı yürüyor, planlar yapıyor, saatler süren toplantılarda ahkâm kesiyorlar. Ben ise bütün bunlara dışarıdan bakıp sadece gülüyorum.

İMAN İNSANIN HAYATINI AYDINLATAN BİR NURDUR

  • tahkik

Cenabı hakkın inanan kulların kalbine ilka ettiği iman, başa gelen bela ve musibetler karşısında insana korunma kalkanı ve savunma mekanizmaları ile beraber dayanma, mukabele etme, ve sabır etme gücü de verir.