12 Kasim 2010 tarihli konular

Kuran'ı Anlamak İçin Dini Eğitim Almak Şart Değildir

  • I.Akin

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed (sav) Allah'ın kulu ve elçisidir. Ancak seçildiğinde ne bir dini eğitimi vardı ne de okuma yazması. Diğer peygamberlerin ve Kuran'da bahsedilen iman sahibi kulların da dini bir eğitimi yoktu. Dolayısıyla Kuran'ı anlamak için engin bir dini bilgiye değil, sadece samimi bir kalbe ihtiyaç vardır. Allah, "...İçten (Allah'a) yönelenden başkası öğüt alıp-düşünmez." (Mü'min Suresi, 13) buyurmuştur.

BİSMİLLAH HER HAYRIN BAŞIDIR

  • tahkik

islam alimleri Kur-anı Kerimin bütün sırlarının Bismillah lafzında Bismillah lafzının ise B harfinde olduğunu söylemişlerdir.Bediüzzaman Hazretleri ise Sözler mecmuasının başına birinci söz olan Bismillah her hayrın başı dersini koymuştur.Bizde Üstat Hazretlerinin birinci sözünden aldığımız feyiz ile Bismillah ın her hayrın başı olduğunu beyan ederiz.

Bismillah bütün hayırlara vesile olacak bir kelime olduğu için mubarektir.

ALLAH SÖZÜ DİNLENİLMEYE EN LAYIK OLANDIR

  • tahkik

İnsan neyden çok faide görürse onu tapınma derecesine getirir..Mesela mısırda öküz ve inek geçim kaynağı olduğu için o zamandaki insanlar inek ve öküzleri tapınma derecesine getirmişler.O zamanda en çok tapınılan şeylerin başında hayvanlar gelirken,bu zamanda ise para, kariyer, kadın ve mal tapınma derecesine gelmiştir...Trilyonlarca nimetin sahibi olan hakiki nimet sahibi rezzakı kerime itaat ve muhabbet edilmesi gerekirken ; Aczi ve fakrı mutlak olan ,eli ,ömrü ,kudreti ve sabrı kısa olan insanların küçük, geçici, zaif ve fani hediyelerine, hürmet ,muha

Zina

  • Jigsaw96

Merhaba ben danimarkada yasiyorum ve 15 yasindayim.
Ben bir kizi seviyorum oda beni cok seviyor. Ben kizi birkez öptüm dudagindan. Günah oldugunu biliodum ama zina oldugunu bilmiodum. Bazi büyüklere sordum günahmi diye, yarisi seviyorsan öpebilirsin dedi bazida zina dedi. Kizin sadece yanagindan öpsem bisey olurmu?? LÜTFEN YARDIM EDIN..