3 Ocak 2010 tarihli konular

ne yapmalıyım???

  • erkinakgun_88

herkese merhabalar arkadaşlar...
ben 5 aydır nişanlıyım ve 1 buçuk senelik bi çıkmışlığımız var. nişanlılık döneminde ve flört döneminde de ilişkide bulunduk.bunun için pişmanlık duyuyoruz.ikimizde dinini bilen insanlarız. ama vazgeçemedik bundan sonra daha farklı olacagını dusunuyorum.. bunun hükmü nedir? ne yapmam gerekir. bi kaç ay sonra evleneceğiz. bilgilendirirseniz çok sevinirim.

MSN KAPINIZI HERKESE AÇMAYIN!

  • tahkik

Cenabı hakkın insana verdiği hayâ ve edep duygusu mahremiyeti iktiza etmiştir. Bu mahremiyet ise hayatımıza belirli sınırlar ve sırlar getirmiştir. İnsanın bedeni mahremiyetinin sırlarını dışarıda elbisesi gizlediği gibi evinde de perdeleri, duvarları ve kapısı muhafaza edip gizler.

KURAN’DA İSTİŞARENİN ÖNEMİ

  • I.Akin

Kuran ahlakı ile ahlaklanan müminler, her hangi bir konuda karar almaları gerektiğinde mutlaka birbirleriyle fikir alışverişinde bulunur ve ortak karar alırlar. Rabbimiz, Şura Suresi’nin 38. ayetinde istişareye, namaz ve infak ibadetinin yanında yer vererek, Müslümanlar için bu konunun önemine dikkat çekmiştir.

"Rablerine icabet edenler, namazı dosdoğru kılanlar, işleri kendi aralarında şura ile olanlar ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden infak edenler." (Şura Suresi – 38)