27 Agustos 2009 tarihli konular

Kime Baktın Genç ?

  • pscholog

O’na yöneldiğim nadir zamanlarımdan birini soluyordum.Otobüsten inmiştim ellerim herkesin dokunduğu tutacakların kokusunu bırakıyordu burnuma burnuma,oldum olası iğrenirdim zaten uzun, körüklü,eski,kırmızı otobüslerden hem eskiydi üstüne üstlük sıcaktan bayılacak gibi olurdum içlerinde geçirdiğim yolculuklarda..Adımımı yere attığım anda derin bir nefes çektimo güzel mabedin karşı caddesinden..Sebepsiz yere mutlu oldum birden ,ardından izlerken o kırmızı, uzun,gürültülü otobüsü küfür bile edesim geldi bir an..Sustum.

Bayanda Fazla Şehvet

  • cumle_muhendisi

Bir konuda yardımcı olursanız sevinirim.. Genç yani 17-18 yaşlarında bekar bir bayanın fazla şehvete sahip olması,devamlı düşünüp ister istemez azulaması, en ufak cinsellikle ilgili olan bir yazı okudugunda felan uyarılmış duruma gelmesi,hayal gücünün devamlı kendisini o yöne çekmesi sizce normalmidir...? gençliktenmi kaynaklanır, yoksa aslında bayanların şehvetinin erkekten fazla olmasından dolayı bu hal normalmidir?? şehvet uyandırıcı görüntülerden uzak olmaya çalışılmasına ragmen hayal gücünün devamlı arzuyla o yöne işlemesi dogalmı szce??

Mevlâna'nın Kadın-Erkek Değerlendirmesi ve İnsana Bakışı

  • edepyahu

İnsanlığın başlangıcından itibaren bütün dinlerde ve toplumlarda kadının yeri, görevleri, hakları, yaratılışındaki olumlu ve olumsuz özellikler tartışma konusu olmuştur. Güncelliği ve evrenselliği ile seçkinliği dünyaca kabul edilen Mevlâna'nın kadına bakış tarzı, bu tartışmalara yön vermesi bakımından önemlidir. Tartışmalı konulara her asırda geçerliliğini koruyan çözümlerle yaklaşan Mevlâna'nın bu konudaki görüşleri gündeme geldiği zaman; konu özellikle Mesnevî'den hareketle incelenmiş, bugüne kadar hep Mevlâna'nın kadını yücelten, kadına değer veren bazı beyitleri ön plana çıkarılmıştır.

İslamı Aşkla Yaşamak...

  • cumle_muhendisi

Aşkla - şevkle girilir İslam’a... Aşkla - şevkle tazelenir İslam'la bağlar... Müslümanlık bu aşkın sürekli yaşanma halidir.

“Allah'ım beni sana ulaştırmayan bu dini, bu inancı ben ateşe atar da yakarım.”
Bu çetin söz Hazreti Mevlânâ'ya aittir.

İnsanı “Allah'a ulaştırmayan din” nasıl bir dindir acaba?
Acaba içinde aşk coşkusu bulunmayan bir şey mi?

Ya şu insan profiline ne dersiniz?

“Bazan melekler bizim temizliğimizi kıskanır, bazan da şeytanlar kötülüğümüzden kaçarlar.