12 Temmuz 2009 tarihli konular

Ayva Reçeli Yapımı

  • Lokman



MALZEMELER

1.5 kg ayva
5 su bardağı su
1.5 kg toz şeker
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Ayvaların kabuklarını soyup, kalın delikli bir rendeyle çekirdek yatakları bozulmayacak şekilde rendeleyin. Ayvaları suya koyup, 5 -6 dakika kadar haşlayın. Sonra toz şekeri katın ve karıştırarak eritin. Şeker eridikten sonra, orta ateşte koyulaşıncaya dek kaynatın .Reçel kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynatıldıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın.

Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Ayva Reçeli Tarifi

  • Lokman



MALZEMELER

1.5 kg ayva
1.5 kg şeker
6 su bardağı su
2 çorba kaşığı limon suyu


HAZIRLANIŞI

Ayvaların kabuklarını soyup, ikiye bölün, çekirdekerini ve çekirdek yatağını çıkarın. Ayvaları yarım santim genişliğinde parçalara doğrayın. Bir tencereye altı su bardağı su koyup, ayvaları bu tencereye atın. Ayvalar yumuşayıncaya dek haşlayın. Sonra şekeri katın ve karıştırarak şekeri eritin. Reçelin şurubu koyulaşıncaya dek tenceredekileri kaynatın. Şurup kıvamını bulduğunda, iki çorba kaşığı limon suyunu katıp, biraz karıştırın. Bir taşım kaynattıktan sonra tencereyi ateşten alıp, soğumaya bırakın. Sonra kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Çilek Marmelatı Tarifi

  • Lokman



MALZEMELER

1 kg şeker
1 kg olgun çilek
1 adet limonun suyu


HAZIRLANIŞI

Çilekleri bol suda iyice yıkayıp bir süre bekletin, sonra saplarını çıkarın. Bir sıra çilek, bir sıra şeker olacak şekilde bir kaba dizin ve böylece bir gün bekletin. Sonra ateşe oturtun ve şeker eriyip, şurup kıvamına gelinceye dek kaynatın. Bir kevgir yardımıyla çilekleri şuruptan süzüp, çıkarın. Kaptaki şerbeti kaynatarak koyu bir kıvama gelmelerini sağlayın. Koyulaşan şuruba çilekleri yenide atın ve birlikte pişirin. Pişen çilekleri ayrı bir kaba alın ve iyice ezip tekrar şerbetin içine atın. Buna limon suyunu ilave edip, 2 dakika kaynatın, ateşten alıp kuru cam kaplara boşaltın.

Elma Marmelatı Nasıl Yapılır?

  • Lokman



MALZEMELER

1.5 kg elma
250 gr toz şeker
1 adet çubuk tarçın


HAZIRLANIŞI

Elmalarıı yıkayıp, dört eşit parçaya bölün. Çekirdekleri çıkarıp, çekirdek yataklarını temizledikten sonra tencereye koyun. Tencereye bir miktar su ve tarçın koyduktan sonra tencerenin kapağını kapatıp orta ateşe oturtun. Elmalar sularını salıp tekrar çekmeye başladıklarında tencereyi ateşten alın. Elmaları tahta bir kaşık yardımıyla bastırarak ezip, süzgeçten geçirin. Elmalara şekeri katın ve tekrar tencereye alıp orta ateşe oturtun. Tahta bir kaşıkla karıştırarak, marmelat kıvamına buluncaya dek kaynatın. Sonra ateşten alın ve soğumaya bırakın. Ilındığında kuru cam kavanozlara boşaltın, soğuduğunda kavanozların kapaklarını kapatıp, serin bir yerde muhafaza edin.

Damacana Pompalarındaki Tehlike

  • cagdas

Üniversite bünyesinde mikrobiyoloji uzmanlarının yaptığı araştırmada, sağlıklı suyun nakliyesinde önemli olan muhafazalı damacana sularının tüketimi için kullanılan pompalar üzerinde yapılan araştırmada çarpıcı sonuçlar elde edildi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Fen Edebiyat Fakültesi Biyoloji Bölümü'nde yapılan araştırmada, damacana pompalarının insan sağlığını tehdit eden bakterilerin (Biyofilm üreten bakteriler) üremesine imkan sağlayacak ıslak vasatlar olduğu bilimsel olarak tespit edildi.

Klima Rehberi

  • cagdas

Klima Rehberi

ihya makina sitemizde piyasada mevcut tüm klimalar hakkında yorum yazabilir ve tecrübelerinizi paylaşabilirsiniz

Samsung Klimalar

  • cagdas

Daha hızlı soğutma ve ısıtma
İstenen sıcaklık belirlendikten sonra klima, bu sıcaklığa daha hızlı ulaşılması için kompresörü tam kapasite ile çalıştırır. Bu sayede sistem, soğutmada %15, ısıtmada ise %50 daha hızlı sonuçlar verir.

Sessiz çalışma
SAMSUNG klimaların tatlı sessizliğinin keyfini yaşayın.

Derin uyku saatleri
Derin uyku, beynin rahatlaması ve fiziksel olarak dinlenmek için çok gereklidir. Ayrıca çocuklarda büyüme süreci ile de bağlantılıdır.

Good’sleep modu