16 Mart 2008 tarihli konular

iinternet aşıkları ve kurbanları

  • hubeyb

internet çağımızda tartışmasız en büyük iletişim vasıtası. Birçok kimse yadırgasada taktir etsede bu böyle. Aslında düşündüğümüzde internetin faideleri o kadar çokki... Fakat niyetler amellere göredir. Ve her bir kimse internetten içindeki niyet doğrultusunda faydalanır.Diyeceksinizki benim böyle bir düşüncem yoktu fakat mağdur oldum. Bu tamamen asılsız bir bahane. İnsanoğlu önce kendini bilip tanımalı ve ondan sonra yeni bir atılıma geçmelidirki bu yeni atılımda mağdur olmasın.

SAADET İKSİRLERİ-1

  • regretful

Yaratılmışların en şereflisi,en üstünü insandır.Allah insana,kendi ruhundan ruh üfürmüştür.İnsanın şerefi ve üstünlüğü işte buradan gelmektedir.
İnsan,ruh ile cesetten mürekkep bir varlıktır.Melekler,sırf ruhtur.Hayvanlar ise,sırf cesettir.Bu itibarla insanlar,hem hayvandan,hem de meleklerden üstündür.Çünkü,her iki varlığın sahip olduğu vasıflar,insanda vardır.Zaten bütün hayvanlar ve melekler,insana hizmet etmek için yaratılmışlardır.İşte bu sırrı anlayan insan,hakiki insan olur.

SAADET İKSİRLERİ-2

  • regretful

***HADDİNİ BİL!Evet bu çok mühim bir öğüttür.İnsan bu sözü hayali bir levha halinde daima gözünün önünde bulundurmalıdır.Ne yaparsan yap,neyi öğrenirsen öğren...Ama haddini bil!İnsanda kemal var mıdır bir düşünsene!Kendi eksik taraflarını anlamak senin için ne büyük bir fazilettir...