17 Ocak 2008 tarihli konular

Gençler Soruyor "İbadetlerimden zevk alamıyorum, neden?"

  • beyaz

Gençler Soruyor “İbadetlerimden zevk alamıyorum, neden?”
..

Dr. Şifa

SORU:

“İbadetlerimden zevk alamıyorum, neden?”

Ben bir üniversite öğrencisiyim. İbadetlerimi yapmakta zorlanıyorum. Yaptığım ibadetlerden de yeterince zevk alamıyorum.

Öyle olduğu zaman, içimde suçluluk hissi meydana geliyor. Kendimi suçlamaya başlıyorum. Bu durumdan nasıl kurtulabilirim?

CEVAP:

“Kalıbını Secdeye,

Kalbini Kıbleye Bırak”

İslamda birden fazla evlilik?

  • islambol

Allah-u Teala’ya hamd,Rasulu ve O’nun al’i ve ashabına salat ve selam olsun.(Amin)
Bir gün coğrafya dersindeydik.Hoca nüfus planlaması konusunu işliyodu.ve nüfus planlamasında aşırı doğumların etkili olduğunu söyledi.Bu doğurganlığınsa bilinçsiz aileler tarafından oluştuğunu söyledi.
Ardından hocanın kullandığı cümle ‘Alıyolar 5 tane kadın hepsinden 5 çocuk sonra bu ülke nasıl kalkıncak diyoruz.İşte sebep bu insanlar dinleri öyle istiyor diye çok eşlilik yapması…’

Haram Lokma

  • islambol

İçtimai hayatımızı dile getiren bu eser heyecanın yanında edebi bir ziyafet de takdim eder.
Haram Lokma bir roman değil, gerçek hayatın ta kendisidir. Kitabı okudukça yalan ile doğrunun çirkin ile güzelin bir birinden nasıl ayrıldığını göreceksiniz.

İnterneti Müslümanca Kullanmak

  • NaTuraL

Biz Müslümanlar, dünya hayatını asıl varılacak yer olan ahiret hayatının tarlası ve bir imtihan alanı olarak algılarız. Hayatın bizlere verilmiş ve hesabı sorulacak bir emanet olduğu bilincinde alıp-veririz her nefesimizi. Hayatımızın hiçbir an veya alanının alemlerin Rabbi yüce 'ın müdahalesinden bağımsız olmadığını bilir, adımlarımızı ona göre atarız.Biliriz ki, alemlerin Rabbi'nin bizim kulluğumuza hiç ama hiç ihtiyacı yoktur, O'nun hükümlerine tabi olmaya, aparı, dupduru ölçülerine sadık kalmaya, yolunda yürümeye muhtaç olan bizleriz.

İslamda kız erkek arasındaki arkadaşlık ölçüsü nasıl olmalı?

  • NaTuraL

İslâm dini, yabancı kadın ve erkek ihtilâtını, onların ölçüsüz bir şekilde birbirleriyle haşir neşir olmalarını tasvip etmemiş, pratik hayatta aralarında daima bir mesafe bırakmış ve aralarındaki ilişkilerin belli bir ölçü ve disiplin içerisinde olmasını emretmiştir. Çünkü onların ihtilâtından çeşitli kötülükler, hatta aile ve toplum hayatını çökerten zina gibi büyük günahlar da doğabilir.