15 Eylul 2007 tarihli konular

Chatleşme Sınırları Nedir?

  • NaTuraL


Soru:

“Sanal alemde bayanların mahremi olmayan baylarla yazışmaları hakkında fıkhi hüküm nedir? Yazışma yapabilirler mi? Bunun sınırı nedir?”


Cevap:

RAMAZAN

  • ibrahimce

VAHYİN DİRİLTTİĞİ AY
Ramazan...
Alemleri ve beşeriyeti dirilten ,Rahmetin ve Lütfun sağnak sağnak yağdığı bereketli bir zaman.
Kendine ait zaman diliminde isabet eden Vahiy hürmetine şereflenen ne mübarek bir ay.
Kur;an mucizesinin semadan inerek arzı şereflendirmeye başlaması...
İlahi kelamın kalbe inişi,En Güzel İnsanda tecellieden nurun tüm insanlığa yansıması...
Rabbimiz kelamını paylaşmıştır bizimle,ilmini,hikmetini...
Hidayet sebeblerini,huzur sebeblerini,kurtuluş reçetelerini uzatmıştır bize..

şükretmemiz gereeken ne çok şey var

  • yldz

Şükretmemiz gereken ne kadar çok şey var!..



Yaratıkların bütününü bir ağaca benzetirsek, bu ağacın meyvesi insandır. İnsanın meyvesi Müslüman'dır. Müslüman'ın meyvesi, şükürdür.
Birisi bizim için gitse, bir kilo meyve alıp getirse ne kadar çok seviniriz. Mutluluğumuzu ve memnuniyetimizi o şahsa belli etsek, "Ne kadar iyi düşünmüşsün, beni sevindirdin" desek adam düşünür, "Arkadaşımın hoşuna gitti. Yine alayım da, yine memnun olsun" der; o da birini memnun etmenin sevincini yaşar.

Hayırlı Ramazanlar!

  • celin

herkese hayirli ramazanlar diliyorum.sofranizdan huzur mutluluk saglik eksik olmasin, tüm ibadetlerinizin kabul olmasi dilegiyle....

bu ağlamayı dindirmek için yavru

  • islambol

Senin uğruna bu yola atıldık. Acılarına ortak olmak, ızdıraplarını dindirmek, gönlünü âbâd etmek için... Bize gönül koyma! 'Ağırdan aldık'; vaktinde imdadına yetişemedik. Ama inan; sînemizde hep Yakub'un âh u efgânını[1], içimizde Zelîha'nın aşk u hicranını taşıdık durduk.

Kendine değil, âlimlere uymalı

  • islambol

Kendine değil, âlimlere uymalı

Bir kimse, din ve dünya işlerinde, kendine yani nefsine tâbi olur, ona uyarsa, perişan olur. Zira din işlerinde kendi bilgisine güvenerek nefsine uyan bir kimse, haram işlemeye başlar. Haram işleyen, zamanla bunlara alışır, alışınca da haramlardan zevk almaya başlar ve dinin emirlerine, yasaklarına ehemmiyet vermez olur. Harama ehemmiyet vermeyenin ise, imanı gider, kâfir olur. Ehemmiyet vermemek, zerre kadar da olsa üzülmemek demektir.