6 Mayis 2007 tarihli konular

Mağlup Kavimlerin İcadı: Koyunluk Dini *

  • NaTuraL

- Eski zamanlarda bir mer'a da otlayan koyunlar, o kadar beslenmişler, o kadar çoğalmışlar ki düşman korkusundan kurtulmuşlar.









Arslanlar çoğalan koyunları görünce doğaları gereği padişahlık davulunu çalmışlar ve ormandan fırlayıp koyunların otlağına baskın vermişler. O yemyeşil çayırlar kuzuların kanıyla kıpkırmızı olmuş.

***GÜNÜN SÖZÜ***

  • celin

arkadaslar buraya günün sözünü yazabilirsiniz:)


Hergün kendine yeni bir beyaz sayfa ac, sayfa siyah dahi olsa imzayi atan kalemin rengidir...

“OKUMUYORUZ”

  • Başak Uzun

“Bütün medenî ülkelerde aynı şikâyet: Okumuyoruz. Kitaplar çoğaldıkça okuma sevgisi azalıyor. Ama, yine de birçokları için okuma bir mani (iptilâ, düşkünlük). Böyleleri incelemek, düşünmek, dinlenmek, eğlenmek için okumaz; okumak için okur. Ne san‘at heyecânı ararlar, ne zekâlarını geliştirme emelindedirler. Çok okurlar, ellerine geçeni okurlar. Sabırsızdırlar, sırtlarından bir yük atmak isterler sanki.

HAZRETİ ALİ’NİN KAFİRİ AFFETMESİ İLE ÖRNEK DAVRANIŞI !!!

  • es-sela-m

Bir harpte Hz. Ali (r.a.) bir kafirle çarpışıyor ve kafir usta bir savaşçı olduğu için bir türlü mağlup edemiyordu. Tam karşı karşıya geldikleri bir sırada Hz. Ali:
“Ya Allah” diyerek kafirin üzerine hücum edip yere yatırdı. Çıkıp göğsü üzerine oturduktan sonra hançerini çıkarıp öldüreceği anda kafir Hz. Ali’nin yüzüne tükürdü. Hz. Ali hemen kafirin üzerinden kalkarak onun da ayağa kalkmasına müsaade etti. Kafir şaşırmışı:

Eşinizin Mutlu Olması İçin Bazen Kaybedin...

  • NaTuraL

Efendimiz bir gün Hz. Aişe Validemiz ile çölde yürüyorlar. Aişe Validemiz genç ve son derece heyecanlı. Peygamberimiz bunu fark ediyor ve “Haydi Aişe seninle bir yarış yapalım” diyor. Aişe Validemiz çoktan hazır, “Hemen” diyor ve efendimizi yarışta geçiyor. Beyi tarafından takdir edilmek de Aişe Validemiz’i ayrıca mutlu ediyor.

2. eş ya da aldatma mutlu eder mi?

  • NaTuraL

Son günlerde, sosyetik isimlerin icraatları ve medyanın da etkisiyle, kadın ve erkek herkes aldatmayı tartışılır hale geldi. İşte, A'dan Z'ye tartışmaları bitirecek bir uzman görüşü.








Profesör Doktor Nevzat Tarhan'ın Evlilik Psikolojisi Öncesi ve sonrası ile evlilik adlı eseri Timaş yayınları arasında yayınlandı. Evlilik öncesi ve sonrasını kuşatan sorunları irdeleyerek, uzman gözüyle gözler önüne seren eser, evliler ve evlenmeyi düşünenler için ideal bir başucu rehberi...

HARAMA BAKMANIN BİZE KAYBETTİRDİKLERİ

  • NaTuraL

Cenab-ı Allah














Mü'minlere söyle: 'Gözlerini (harama çevirmekten) kaçındırsınlar ve ırzlarını korusunlar. Bu, onlar için daha temizdir. Gerçekten Allah, yaptıklarından haberdârdır. (NUR SURESİ 30. Ayet)











diye buyurmaktadır. Zamanımızda en çok karşı karşıya kaldığımız harama bakma mevzuundan korunabilmek için neler yapılmalıdır?












Harama bakmanın bize kaybettirdikleri nelerdir?


















Esas olan günah işlememektir