12 Nisan 2007 tarihli konular

Kader mi!!!

  • celin

degerli arkadaslar, ben bu hikayeyi okudum ve buna benzer cok sorunlar var ama ne yazikki cözüm yok, yada ben bulamadim.onun icin sizlerle paylasma geregi duydum.bir cok kadinlarimiz egitimsizlik ve toplumun ve baskisi yüzünden kendi yollarini secemiyorlar. herseyi kabullenmis, kaderim budur diyerek bir hayat sürdürüyorlar...
vereceginiz cevablari merakla bekliyorum.


Ayşenur mutasıp bir ailenin kızı. Aile cok dindar oldugu icin kız çocukların okumasına karşı. Dolayısıyla Ayşenur ilkokuldan sonra okumamış. 15 yasında evlenmiş ve kendi ailseinden daha bağnaz bir ailenin içine düşmüş. Senelerce kaynana ve koca dayağı ve iki çocuk derken, kayınbiraderi evleniyor ve yeni gelin onun yerini alıyor.

BU REZALETE YÜREK MI DAYANIR

  • imdat sezer

Bu hikaye Almanyada yasanmis..... Yakin arkadas olan 2 türk kizin aci sonunu anlatiyor.

Kizlar hayatlarindan bikmistir. Onlar için bir gün digerinin aynisidir :
Okul, ev temizligi, saat 21.00den sonra disari çikma yasagi ve buna benzer diger görevler.

Onlara göre hayatlarini bir sekile sokmak için özgürlükleri ellerinden alinmis, aileleri tarafindan kisitlanmistir......
Etrafinda ki alman kiz arkadaslarinin yasamlarini, sinir tanimaz özgürlüklerini(!) görüyorlar.... Onlar gibi özgür olmak istiyorlardi....
Alman arkadaslarinin allandira ballandira anlattiklari gece hayatini yasamak istiyorlardi. Bir gecelikte olsa yasamak.... Sadece bir gün bu özgürlügü tatsalar..
Disaridan çok güzel(!) cicili bicili gözüken gece hayatini yasasalar....

ZİNA 'Nisa 15-16'

  • NaTuraL

15- Zina suçu işleyen kadınlarınızın aleyhinde dört kişinin şahitliklerine başvurunuz. Eğer dört kişi aleyhte şahitlik ederse o kadınları, ölünceye kadar ya da Allah kendileri hakkında başka bir yol gösterinceye kadar evlerinizden dışarı salmayınız.








16- Zina suçu işleyen çiftin her ikisini de eziyetli cezaya çarptırınız. Fakat eğer tevbe eder de uslanırlarsa artık yakalarını bırakınız. Çünkü Allah tevbeleri kabul eder ve merhametlidir.










ZİNA

'ZİNA'ile ilgili HADİS'ler

  • NaTuraL

710 - İbnu'z-Zübeyr (radıyallahu anhümâ) anlatıyor:

"Resûlullah (aleyhissalâtu vesselâm) buyurdular ki: "(Kâbe'ye) Kur'ân-ı Kerim'de, Beytu'l-Atik denmiş olması (Hacc 29, 33) ona hiç bir cebbârın galebe çalmamış olmasındandır."

Tirmizi, Tefsir, Hâcc (3169).

KAZF (iffete iftira atmak)

  • NaTuraL

Kuvvetle atmak, sözü ağzından atıvermek, dokundurmak, iffetine iftira etmek. Namuslu bir erkek veya kadına "sen zina ettin..." ey zaniye..." gibi sözlerle zina suçlaması yapmak anlamında bir Islâm hukuku terimi. Kazf büyük günahlardandır. Bu konuda Cenab-ı Hakk "Şüphesiz namuslu, kendi halinde olan mü'min kadınlara (zina iftirası) atanlar, dünyada ve âhirette lanet olunurlar. Onlar için büyük bir azap vardır" (en-Nur, 24/23) buyurmuştur. Hz. Peygamber (s.a.s) de bir hadis-i şeriflerinde, kazfi, insanı helâka götüren yedi unsurdan biri olarak zikretmiştir (Buhârî, Vesâyâ, 23).