29 Mart 2007 tarihli konular

Hüküm kimindir???

  • closer_

allahın rahmeti ve bereketi üzerinize olsun.ben şu konuyu izninizle sitedeki kardeşlerime danışmak istiyorum.
Hüküm verme yetkisi yanlızca Allah'ın olduğuna göre,Allahtan başkasının koyduğu hüküm ve anayasalara"ister istemez" uymak,hüküm ve yasa koyma yetkisini Allahtan başkasına vermek(haşa) ona ortak koşmak(yani şirk)olmuyor mu?Bu konudaki görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim..

GENÇLİK VE KÖTÜ ALIŞKANLIKLAR

  • katip

Yaratılışı gereği yeniliklere ve değişime açık olan gençlerin karşılaştıkları en büyük tehlikelerden birisi, kötü alışkanlıklardır. Duygusal tabiatları ve farklılıklara olan istekleri sebebiyle kolayca kötü alışkanlıkların tuzağına düşebilirler.



Nitekim birçok zararlı alışkanlık gençlik döneminde edinilir.

Başta sigara, içki, uyuşturucu, kumar olmak üzere birçok kötü alışkanlıklar sayabiliriz. Yüce Peygamberimiz (a.s.m.) bizleri kötü alışkanlıklardan sakındırmış, zamanımızı güzel işlerle geçirmemizi istemiştir.

HAKİMİYET ALLAH'INDIR

  • closer_

ALLAH'IN KİTABI VE RASULULLAH'IN SÜNNETİ DIŞINDA BİR HÜKÜMLE MUHAKEME OLANIN HÜKMÜ


Bu mesele daha önce geçen «Allah'a iman - tağutu red» konusuyla sıkı sıkıya bağlı olduğu için, İslam alimleri, bu bakımdan Allah'ın kitabı ve rasulünün sünneti dışında herhangi birşeyle muhakeme olana sadece bir tek hüküm vermişlerdir: Müşrik ve kafirdir. Onlara bu hükümden başka bir hüküm vermemişlerdir. Maalesef zamanımızda müslüman olduklarını iddia eden ister hakim olsun ister hükmedilenler olsun çoğunun durumları böyledir.
Şeyh Ahmed Şakir şöyle diyor:

zina

  • eylül2011

bugün bir tv kanalında(kanal a) sorun söyleyelim adlı bir program vardı.bir izleyici sorusu şöyleydi.zına yapan kişinin nikahı bozulurmu?.yapımcının cevabı ise şu oldu zina haramdır kişi tövbe etmelidir. nikah ise ayrıdır nikah bozulmaz dedi.bu konuda bizleri varsa bilen insanlar aydınlatırsa sevinirim.çünkü kafama takılan sorular var.çünkü bizim yaşadığımız toplumda zina erkek için olağan birşeymiş gibi bakılıyor.erkek hanımından başka birisiyle birlikte olabiliyor, hatta çocuk sahibi bile oluyor.hatta tutuyor onu kendi nüfusuna bile geçirebiliyor.evdeki hanımda bunu kabul etmek zorunda kalıyorve evlilikleri devam ediyor.