28 Mart 2007 tarihli konular

Besinlerin yerini haplar mı aldı? Yoksa hapı yuttuk mu?

  • yaprak

Artık haplar zayıflamaya, güzelleşmeye, yaşlanmayı geciktirmeye yardım ediyor. Firmaların ve kullanıp da olumlu sonuç aldığını söyleyen kişilerin savundukları şey bu. Biz de tıp dünyasına bunun bir bedeli olup olmadığını sorduk...

Gün geçtikçe bilimkurgu hayatlar yaşamaya başlıyoruz sanki. Her ihtiyacımızın çözümü o kadar "pratik" ki artık, "böylesi iyi mi kötü mü acaba?" diye durup düşünmüyor bile insan. Zayıflamak mı istiyorsunuz? Genç kalmak mı? Daha güzel, daha akıllı olmak mı? Bir "hapa" bakıyor her şey artık! Önümüz, arkamız, sağımız, solumuz hap ve tabletlerle doldu. "Yok ben, hiç bir şeye bağımlı değilim, sadece huzur, mutluluk istiyorum" diyorsanız, onun bile hapı var artık. Hafıza hapları, sigara bıraktırma hapları, menopoz, stres, bağışıklık, bu liste uzayıp gidiyor.... Son dönemde göğüs büyüten ve saçı kıvırcıklaştırıp düzleştiren hapların piyasaya çıkacağı haberleri de gelmeye başladı!

Moraliniz mi Bozuk?

  • Başak Uzun

“Müminde Stres Olmaz” diyordu bir Psikiyatr.Cümleyi çok iddiali buldu.

Kur’an Kissalarina egildikçe,insanin yasayabilecegi bütün sikintilari Nebi ve Rasüllerin yasadigini gördü.Onlar bütün belalara ragmen ilahi huzuru yakalamislardi.

Kur’an’a bir de bu gözle bakmaliydi.Kissalara göz gezdirdi,çekilen eziyetlere isaretler koydu:

-Yusuf (a.s.),kardeslerinin hasedi sonucu kuyuya atilmis,esir pazarlarinda satilmis,iftiraya ugramis,hapislerde yillamis, babasina-kardesine hasret kalmis ama yilmamisti.

Ümidin,tevekkülün ödülü olarak Misir’a sultan oldu.“Derdim çok” diyen hangi insan Yusuf (a.s.) kadar bela çekmis olabilirdi?. .

ÜLKEMİN SOYSUZ MÜNAFIKLARI

  • sessizgemi

Dinlerinin ne olduğu belli değil, soyları ataları zaten belirsiz. Önüne gelen İslam dini üzerine konuşuyor. Bir din üzerine konuşacaksanız en azından o dine mensup olun. Uzman olmanızdan da geçtim, hiç yoksa Müslüman olun.
Dine dair ne kadar konu varsa hayâsızca utanmadan tartışıyorlar.









Ey cehennem ehli, derin kuyuların kalın derilileri!

Madem iğreti ve riyakâr bir yaşamınız var; yaşayın kendi pis çukurunuzda. Uzatmayın dilinizi dinime.








Üzerine konuştukları hiçbir konuya riayet etmeyen siz, haram yiyen siz, namaz kılmayan siz, zina eden siz, oruç tutmayan, zekât vermeyen siz ama tüm bu konularda ahkâm kesen yine siz. Nasıl iklimlerde yetişip kimler tarafından terbiye edilemediniz?

Gelin hep beraber ağlayalım..

  • Başak Uzun

Gelin hep beraber ağlayalım..
Hakkını veremeden eda edilen namazlarımıza ağlayalım..
Hakkını veremeden eğilip kalkmalarımıza ve bunlara namaz deyişimize ağlayalım…
Aşıkla mâşuk misali ALLAH(c.c.) ile kulun buluşma noktası olan secdelerimizin ve seccadelerimizin hakkını veremeyişimize ağlayalım..
Günde en az beş defa sunulan af piyangosunu kaçırdığımıza ağlayalım..
Her bir namazda bütün günahlarımızdan arınma fırsatını kaçırdığımıza ağlayalım..
Uykunun kollarında gaflet içinde geçen zamanımıza ağlayalım..
Gaflet ile geçirilen ve boşa giden günlerimize ağlayalım..
Her gün onca hadise karşısında ürpermeyen kalplerimize ağlayalım..
Dünyaları yutsa da doymayan nefislerimize bende oluşumuza ağlayalım

Bir toplumu çökerten beş husus

  • sessizgemi

Ey Muhacirler! Beş şey vardır, onlarla imtihan olacağınız zaman (artık cemiyette hiçbir hayır kalmamıştır. Onların siz hayatta iken zuhurundan Allah’a sığınırım. Bu beş şey:
Allah’ın rahmeti, bereketi, selamı üzerinize olsun.

Bu konumuzda sizlere Allah Resulü (sav) Efendimizin Ümmetini sakındırdığı beş husus hakkında aydınlatmaya çalışacağım.

Resulullah (sav) şöyle buyurdu:

İbnu Ömer (ra) anlatıyor: “(Bir gün) Resulullah aleyhissalatu vesselam yanımıza gelip şöyle buyurdular:

“Ey Muhacirler!

Beş şey vardır, onlarla imtihan olacağınız zaman (artık cemiyette hiçbir hayır kalmamıştır. Onların siz hayatta iken zuhurundan Allah’a sığınırım.
(Bu beş şey şunlardır:)

Kâinâtın Gözbebeği Olan İnsanı İsraf Etmek

  • Başak Uzun

Bir yaratılış kanunu olarak bütün anne-babalar, evlat sahibi olmak ister. Bu, neslin devâmı için bir zarûret olduğu gibi bir taraftan da âdeta insanın fâniliğe isyanı, bir nevî adının/kanının devam etme arzusudur.
İslâm’a göre ise asıl hedef, “sâlih nesiller yetiştirmek” ve bu sayede çocukların, ebeveynine sadaka-i câriye olmasıdır. Yani anne-babanın, hem hayatları boyunca, hem de vefâtlarından sonra çocuklarının işlemiş olduğu hayırlardan pay almasıdır.

Tabiîdir ki, her evlat, bu hedefe lâyık olarak yetiştirilememektedir. Bu hususa işâret eden âyet-i kerîmelerde de, evlatların hem bir “ziynet” (Kehf, 7) ve hem de “helâk sebebi” (Enfâl, 28) olabileceği beyân buyurmuştur.

Uçurumun Kenarında

  • Başak Uzun

Okul çağı, insanın topluma karıştığı (sosyalleştiği), yeni arkadaş ve çevreler edindiği, toplumun benimsediği gelenek, örf ve âdetleri öğrenip kabullendiği zamandır. Ferdin, toplum içinde yer edinmek için gerekli kabiliyet, özellik ve fırsatları bulduğu bu okul ocağı, aynı zamanda genel kültür ve tecrübenin de aktarıldığı müstesnâ bir merkez rolü görmektedir.

Asrın Cinayeti Kürtaj

  • Başak Uzun

"Diri diri toprağa gömülen kız çocuğuna, hangi günah sebebiyle öldürüldüğü sorulduğunda..."
(et-Tekvîr, 8-9)

"Zamanımızda sıkça yaşanan çocuk aldırma hâdiseleri, câhiliye devrindeki kız çocuklarını diri diri gömmenin modernleşmiş bir şekli olup asrın cinayetidir. Bu asrın yorgun ve bitik kadını ile câhiliye devrinin kadını arasında, sırf bir gardrop ayrılığı, yani giyim-kuşam farkı kalmıştır. Bu ise, ruhsuz, materyalist eğitimin meydana getirdiği bir toplum felâketidir." (O. N. Topbaş, Kur'ân-ı Kerîm Işığında Nebiler Silsilesi Hz. Muhammed Mustafa -s.a.v-, c: 2)