19 Subat 2007 tarihli konular

tövbe

  • huzur

ben hayatını 30uma kadar dolu dolu(aslında boş yaşamışım ) yaşamış bir insandım hayatım boyunca ne namaz kıldım nede oruç tuttum oruç tutmayı bırakın iman ve islamın şartlarını bile zor bilirdim.Radyoda çalışıyordum.Gençliğim evimden hep ayrı geçti çarpık bir aile ve iş yaşantım vardı.ailemin dini tercihleri farklıydı.yanlız bizi bir yaratanın olduğuna inanırdım çok içki içerdim çok kız arkadaşım oldu onlarla her yönden birlikte oldum. evlilik yaptım şu anda 9 yıllık evliyim eşimde davranış yönünden din bilgisi olmayan benim gibi bir insandır.sanırım yaptıklarımın içinde en kötüsüde evli iken zina yapmamdı sanırım.

Abdestle ilgili onemli bir soru

  • BIRGENC

Herkese selamlar ve saygilar!
Bir akraba ve bir yabanci arkadshimin bir birine benzer sorunlari var.
Akrabam abdestini tutamiyor, saglik sorunu var. Bir de koy yerinde yashiyor. Sogukta abdest almak ve 1 vakit namazi kilincaya kadar o abdesti 5 defa tekrarlamak zor geldigi icin namazi birakti.
Digeri de yabanci arkadash. 3 yil once musluman olmush. Namazina cok dikkat ederdi, amma son 1 ayda durmadan mezisi geliyormush. Abdestini yenilemek zor degil onun icin, amma namaz kildigimda bile mezinin geldigini hissediyorum diyor. O da namaza ara vermish...

Ben meziyi bilemiyecegim, ama kan durmadan geliyorsa zaruret aninda namazi kacirmamak icin abdest alinip namazi kilabiliyoruz biliyordum. Ona da soyledim. Ama acaip rahatsiz oluyor, namazi kildigi surede mezinin geldigini hissedince. Bir de benim soyledigim kulaktan dolma bir shey, yani oyle bir hadis varsa bu konuda, senedi ile kitabi ile tam bir shekilde yazarsaniz cok yardimci olursunuz.