12 Temmuz 2006 tarihli konular

RESMİ NİKAHTAN ÖNCEKİ DİNİ NİKAH NE KADAR GEÇERLİDİR?

  • imdat sezer

“Toplumun en çilekeş ve mağdur olan kesimi hangisidir?” diye sorsalardı ben, “bayanlar” derdim. Toplumun değişmesine göre bir bayanın ezilme ve mağdur olma şekli de değişmiştir.

Gelenekçi bir toplumda, kadın denince bir ev süpürgesi; globalleşen bir dünyada, kadın denince de bir iş makinesi gelir insanın aklına. Her iki toplumda da bazı bayanlar, içindeki itaat duygusundan dolayı ezilmişliğe razı olan bir acubeler fırkasından olmuşlar veyahut da ezilmemek ve direnmek için feminizm martavallarını okumuşlardır.



Kadın, İslam’da, evlilikte söz sahibi oldu

Mastürbasyon ile ilgili sorular

  • imdat sezer

Sual: İstimna nedir?

CEVAP
Mastürbasyon demektir.

Sual: Mastürbasyon günah mı, haram mı? Mastürbasyondan sonra gusül abdesti almak gerekir mi?

CEVAP
El ile istimna = Mastürbasyon, zevk için olursa haramdır. Sükunet bulmak, rahatlamak için olursa caiz, zina tehlikesi olursa, vacip olur. Demek ki, sırf zevk için mastürbasyon günah, ama insan sıkılmıştır, erkeklerde olur, boşalma ihtiyacı duyar, o zaman caiz olur, günah olmaz. Kadın için veya erkek için zina tehlikesi varsa o zaman mastürbasyon vaciptir, yani mutlaka yapıp o sıkıntıdan kurtulmalıdır. Mastürbasyon yapılınca gusül gerekir, çünkü meni geliyor. Mastürbasyon yapmak orucu da bozar.

Sağlık köşecilerinin cinsel içerikli önerilerinin ne kadarı gerçek

  • imdat sezer

Gün geçmiyor ki cinsel gücümüzü artıran yeni bir gerçek bulunmasın. Adını sanını yeni duyduğumuz likopen mi dersiniz karoten mi, kapsaisin mi verelim yoksa Çin pirinci ekstresi mi uygun olur acaba…

Medyanın yeni “in”lerinden sağlıkçı köşe yazarları veya havalı titreleriyle “yaşam guru”ları bizlerin yıllardır boğuştuğu sorunları sağ olsunlar iki başlıkta toplayarak dertlerimize derman oluverdiler. Nihilistik takıntılarınızın olsa olsa iki kaynağı olabiliyor son tahlilde. Siz ya şişmansınız zayıflamanız gerek ya da seksüel sorunlarınız var. Bunu bir kez belledikten sonrası ise kolay. Her şeyi yiyerek zayıflayabilme yolları veya bir arkadaş birlikteliğinde gece gündüz yataktan kalkmadan- boş oturmamak kaydıyla elbette- fiziksel ve ruhsal rahatsızlıklarınızı gidermeniz işten bile olmuyor.