23 Haziran 2006 tarihli konular

İnternet kafeler, ciddi tehlikelere gebe

  • imdat sezer

Türkiye’de hızla yayılan internet kafeler, işsizlerle okul kıran öğrencilerin mekanı oldu. Sayıları 24 bine ulaşan bu “yeni kahvehanelerde”, porno siteleri ve şiddet içerikli oyunlar konusunda neredeyse hiç denetim yok.

Sayıları hızla artan internet kafelerdeki denetimsizlik beraberinde birtakım tehlikeleri de getiriyor. Uzmanlar, ebeveynlerin ve öğretmenlerin bilgisayar ve internet kullanımı konusunda eğitilmesi yönünde uyarıda bulundu.

Bilgiye erişimin mucizevi aracı internetin öteki yüzünde çocuklar için büyük tehlikeler var. “Çocukların güvenli bilgisayar ve internet kullanımı” sorununu, İstanbul’da ele alan uzmanlar, denetlenemeyen içeriğe kolayca ulaşılabilen internet kafelerin özellikle genç kullanıcılar için bir tehdit oluşturabileceğine dikkat çekti.

Tiraj kazanmanın yeni yöntemi: İslam'da cinsellik

  • imdat sezer

İslam ve cinsellik. Bu ikisinin bir araya gelmesi, yayıncılık diliyle tiraj garantisi sağlıyor. Dergiler, ne zaman bu konuyu kapaklarına taşısa, satışları fırlıyor. Ne zaman bu alanda yazılmış bir kitap çıksa, yayıncısı ihya oluyor.

Cincilerin sözlerinin çoğu şeytan aldatması

  • Hüseyin Hare

"Fala inanma falsız da kalma” sözünün birçok kesimde rağbet gördüğü, cincilere, medyumlara inanmanın toplumsal bir hastalık olarak karşımıza çıktığı bir dönemden geçiyoruz.

Öyle bir dönem ki bilen de bilmeyen de çıkıp konuşuyor. Zihinler iyice bulanıyor. İnsanların ötelere uzanan merak duygularını körükleyen birçok konuyu Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi öğretim üyelerinden Prof. Dr. Celal Yeniçeri ile konuştuk. Yaklaşık bir yıl önce “UFO” haberlerinin birden bire yaygınlaştığı günlerde “Uzay Ayetleri” eseri piyasaya çıkan Prof. Dr. Celal Yeniçeri ile yaptığımız görüşmede yeni kitabının ilk ipuçlarını da elde ettik.