20 Nisan 2006 tarihli konular

Keyifli Bir Cinsel Yaşam

  • okur

Ülkemizde aile planlaması, tüm dünyada olduğu gibi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamına alınmıştır. Artık insanlar riskli ilişkiler veya istenmeyen gebeliklerden nasıl korunacağını öğrenebilmekte ya da kolayca danışmanlık alabilmektedirler.

Şehirlerde uzman doktorlar ve aile planlama merkezleri, kırsal kesimde ise sağlık ocakları genellikle yeterli bilgi ve hizmetleri sunabilmektedir, en azından böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda temel problem, gerek devlet gerekse özel kesimin insanlara ulaşmalarının zorluğundan daha çok eğitim ile bu hizmetleri insanların kendilerinin talep etmelerini sağlamaktır. Bir aile planlaması merkezi; tüm olanakları ile doğum kontrol yöntemlerini anlatmalı , insanları bilgilendirmeli ve uygulama yapabilmenin olanaklarını zorlamalıdır.

Televizyonunuzu kapamayı unutmayınız..!

  • imdat sezer

24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Turn off tv/Turn on life(Televizyonu kapat, Hayatı aç)” kampanyasını tanıtan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av M Bülent Deniz; “ülkemizde bu kampanyayı bu yıl 5. kez gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av M Bülent Deniz konuyla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında şu görüşlere yer verdi

“Bilgilenme, öğrenme ve eğlenme amacının dışına taşan TV izleme süresi, insan yaşamının 9 yılını işgal etmektedir. Özellikle ABD ve Türkiye’de korkunç boyutlara ulaşan TV izleyiciliği, kumanda’nın izleyiciye egemen olduğu bir noktaya dayanmıştır. Şiddet, pornografi ve manipülatif görüntülerin yoğun olarak kullanıldığı TV programları, bir süre sonra “kolik”lik oluşturmakta, insanlar TV’nin esiri haline dönüşmektedirler.