2006 yılı Nisan ayı konuları

Zaruretsiz kadınlara bakmak ve tokalaşmak

  • imdat sezer

Sual: Zaruretsiz kadınlara bakmak ve tokalaşmak günah mıdır?

CEVAPÇ Hadis-i şeriflerde buyuruldu ki:
(Kadına, şehvetle bakanın, gözlerine erimiş kurşun dökülüp, Cehenneme atılır.) [M. Enhür]

(Avret yerini açana, başkasının avret yerine bakana Allah lanet etsin!) [Beyheki]

(Gözlerin zinası harama bakmak, kulakların zinası zinaya götürecek sözleri dinlemek, dilin zinası zinaya sebep olacak sözleri konuşmak, ellerin zinası namahremi tutmak, ayakların zinası günah olan yerlere gitmektir.) [Buhari]

IFK OLAYI

  • imdat sezer

Ifk; yalan, büyük yalan, Iftira namuslu birinin namusu hakkinda Iftira etmek.

Ifk olayi; Islâm tarihinde Resulullah (s.a.s)'in zevcesi ve müminlerin annesi (el-Ahzâb, 33/6). Hz. Âîse hakkinda münâfiklar tarafindan uydurulan Iftira olayinin adi. Olay Buhâri, Müslim gibi ana kaynaklarda tafsilâtli olarak anlatilir. Bizzat Hz. Âîse, olayi cereyan tarzi ve sebepleriyle birlikte detayli olarak anlatmaktadir.

Olayin gerçek yüzü münâfiklarin, Medine'de güvenli bir yurt edinen ve günden güne gelisen Islâm toplumunu parçalamak için Islâm peygamberinin aile mahremiyetini hedef alarak, bas vurduklari bir aleyhte propaganda ve karalama hareketidir. Onlar, Resulullah'in, en yakin arkadaslari ile arasini açabilirlerse, Islâm'i yok etme emellerine kIsa yoldan varabileceklerini zannediyorlardi. Münâfiklar Mustalikogullarina karsi düzenlenen cihat harekatinda, Hz. Âîse'nin basina gelen normal bir olaydan yararlanarak Hz. Ebu Bekir'le Resulullah'in arasina fitne sokmaya ve Resulullah'i gözden düsürmeye çalistilar.

Fahişem olur musun?

  • Ahmet Emin

Şöhret, para, lüks hayat açlığıyla beslediğimiz genç kızları, bu hayallerine kavuşacaklarını iddia ettiğimiz programlara çıkarıyoruz.

Göçlerle şişmiş kenar mahallelerden, gecekondulardan, yarım kalmış lise eğitimleri, dikiş-nakış kursu eğitimleriyle koşa koşa geliyorlar.

Anneler oğullarını futbolcu, kızlarını televizyonda şöhret sahibi yapmak istiyor zaten. "Birileri bizi gözetlerken gelinim olur musun" diye sorup kullanılmış bir kâğıt mendil gibi kenara atıyoruz onları.

Geçici, sabun köpüğü şöhretler peşinde koşturup zaten zedelenmiş ahlak anlayışlarını iyice zedeliyoruz, üç beş reyting uğruna kandırıyoruz.

MEDYA İÇKİYİ ÖZENDİRİYOR

  • imdat sezer

Hacettepe Üniversitesi Eczacılık Fakültesi Farmakoloji Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Rümeysa Demirdamar, medyanın içki reklamı yaparak gelecek nesillerin kötü alışkanlıklar kazanmasına sebep olduğunu söyledi.

Zekâ ve cinsellik

  • imdat sezer

Cinsellik ve zekâ, insanların en duyarlı oldukları iki konudur. Kimse aptal olduğunu veya iktidarsız olduğunu kabul etmek istemez.

Son yıllarda Batı ülkelerinde yaygınlaşan bir eğilim var: Bazıları, ulusların zekâ düzeylerinin ülkelerin gelişmişlik düzeyini de belirlediğini ileri sürüyorlar. 'Yeni ırkçılık' gibi adlarla anılsalar da 'yenisi' fazla olmalı, basbayağı ırkçı bir tavırdır bu.
Ülkelerin gelişmişlik düzeylerini ve o toplumlarda yaşayan insanların aldığı ortalama zekâ testi puanlarını yan yana koyup bu sonuca ulaşıyorlar.

Kuşkusuz ki öyle bir araştırma yapılabilir.

Keyifli Bir Cinsel Yaşam

  • okur

Ülkemizde aile planlaması, tüm dünyada olduğu gibi, koruyucu sağlık hizmetleri kapsamına alınmıştır. Artık insanlar riskli ilişkiler veya istenmeyen gebeliklerden nasıl korunacağını öğrenebilmekte ya da kolayca danışmanlık alabilmektedirler.

Şehirlerde uzman doktorlar ve aile planlama merkezleri, kırsal kesimde ise sağlık ocakları genellikle yeterli bilgi ve hizmetleri sunabilmektedir, en azından böyle olması gerektiğini düşünüyoruz. Bu konuda temel problem, gerek devlet gerekse özel kesimin insanlara ulaşmalarının zorluğundan daha çok eğitim ile bu hizmetleri insanların kendilerinin talep etmelerini sağlamaktır. Bir aile planlaması merkezi; tüm olanakları ile doğum kontrol yöntemlerini anlatmalı , insanları bilgilendirmeli ve uygulama yapabilmenin olanaklarını zorlamalıdır.

Televizyonunuzu kapamayı unutmayınız..!

  • imdat sezer

24-30 Nisan tarihleri arasında gerçekleştirilecek “Turn off tv/Turn on life(Televizyonu kapat, Hayatı aç)” kampanyasını tanıtan Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av M Bülent Deniz; “ülkemizde bu kampanyayı bu yıl 5. kez gerçekleştiriyoruz” dedi.

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Av M Bülent Deniz konuyla ilgili olarak yaptığı basın toplantısında şu görüşlere yer verdi

“Bilgilenme, öğrenme ve eğlenme amacının dışına taşan TV izleme süresi, insan yaşamının 9 yılını işgal etmektedir. Özellikle ABD ve Türkiye’de korkunç boyutlara ulaşan TV izleyiciliği, kumanda’nın izleyiciye egemen olduğu bir noktaya dayanmıştır. Şiddet, pornografi ve manipülatif görüntülerin yoğun olarak kullanıldığı TV programları, bir süre sonra “kolik”lik oluşturmakta, insanlar TV’nin esiri haline dönüşmektedirler.