21 Aralik 2006 tarihli konular

İnşaat demiri fiyatları düşüyor

  • cagdas

KARABÜK Demir ve Çelik Fabrikaları (KARDEMİR ) AŞ `de Haziran ayında 1004 YTL `ye ulaşan nervüllü inşaat demirinin ton fiyatı, son durumda 930 YTL `ye kadar düştü. Fabrikada 5 Haziran`da KDV hariç 550 dolar/tona karşılık gelen 1023 YTL `ye satılan düz yuvarlak 12-14-16 mm ve 18-20-22 mm inşaat demiri ile aynı şekilde KDV hariç 540 dolar/tona karşılık 1004 YTL `ye satılan nervüllü 12-14-16 mm ve 18-20-22 mm inşaat demirinin fiyatında, geçen sürede küçük çaplı değişiklikler oldu.

Aile yapısı sağlam olmayan milletler ayakta kalamaz

  • Sururi Bal

Bugün özellikle Batı’da aile can çekişmektedir. Batılılaşma hevesiyle, manevi değerlerimizi terk edip, meydana gelen boşluğu Batı’nın yaşayışı ile doldurduğumuz için, biz de aynı tehlike ile karşı karşıyayız. Halbuki, sağlam bir aile yapısı olmayan bir milletin, bir devletin ayakta kalması mümkün değildir.

Aile, insanların doğup büyüdüğü, yetişip geliştiği ve terbiye gördüğü önemli bir birimdir. Büyük-küçük, bütün fertlerinin olgunlaştığı bir hayat okuludur. Aile içerisinde bireyler, birbirinin bilgi ve tecrübesinden faydalanır. Bu faydalanma bir ömür boyu devam eder.

TESETTÜRÜN, KADIN HAKLARI ÇERÇEVESİNE İNDİRİLMESİ

  • arif

TESETTÜRÜN, KADIN HAKLARI ÇERÇEVESİNE İNDİRİLMESİ

Başörtüsünün yasaklanması nihayet "en olgun" meyvelerini vermeye başladı. Bundan on yıl önce başörtüsünün kadın hakları çerçevesinde değerlendirileceği söylenseydi ihtimal söyleyenin payına müshehzi bir bakış düşer ve kimse tarafından ciddiye alınmazdı. 90'lı yıllardan itibaren tek tük seslendirilmeye başlanan ve başlangıç olarak daha ziyade Feminist Pazartesi dergisi tarafından ortaya konmuş olan inanç yasaklamasının sadece kadınlara yönelik olduğu "tespiti" geçen zaman içinde Müslüman kadınlar ve hatta erkekler tarafından içselleştirilmiş bir boyuta taşınmış oldu.

Tesettür Emrinin Neresindeyiz?

  • arif

Geçtiğimiz günlerde gazeteleri karıştırırken bir haber dikkatimi çekti. Haberde, beş yıldızlı bir otelde tesettürlü giyim üzerine yapılan defilenin çok ses getirdiği ifâde ediliyordu. Pahalı mankenlerin makyajlı, -güya- tesettürlü(!) boy boy fotoğrafları haberi tamamlıyordu. Fotoğraflara acı acı baktım. Çünkü resimler hiçbir şekliyle İslam ölçülerine göre tesettürlü bir hanımı tarif etmiyordu. Fakat bu resimler, moda rüzgârı sayesinde tesettür ismini siper ederek nicelerini bir yaprak gibi peşinde koşturuyordu. Bu garâbet ne kadar üzücüydü. İşte bir yansıma:

Geçenlerde çocuklarımı evimin yakınındaki parkta dolaştırıyordum. Genç bir kız dikkatimi çekti. Altında oldukça dar uzun bir etek, üzerinde uzun kollu dar bir penye ve uçları ensesine sıkıca bağlanmış başörtülü genç bir kızdı bu. Gazetelerden taklit ettiği -güya- tesettürü(!) ile elinde sigarası, yanındaki şımarık gence lâubali ve gevrek kahkahalar atarak bir şeyler anlatıyordu.

Başörtülü Hanımlara Açık Mektup

  • arif

Muhterem Başörtülü Hanımefendi Kardeşlerim,

Bendeniz İlahiyat Fakültesi mezunu, evli ve iki çocuk babası bir kardeşinizim. Hergün binlerce insanın geçtiği işlek bir yol üzerinde bir dükkanım var. Bu yüzden birçok farklı insan görüyor ve yine birçok insanla görüşüyorum.

Sizlere bu mektubu yazmamın sebebi hergün gördüğüm insanların içinde yer alan yüzlerce başörtülü kardeşimin bazılarında tesbit ettiğim giyinme yanlışları hakkında sizleri uyarmak istememdir.

Buna cür`et etmemin sebebi de Yüce Rabbimiz Allah`ın şu ayeti ve önderimiz Hz. Muhammed`in (s.a.v.) şu sözleridir: