23 Ekim 2006 tarihli konular

Ramazan bayramimiz mübarek olsun

  • imdat sezer

Bir aylık oruç ve sabrın sonunda rabbimizin bizlere lütfettiği ramazanı şerif bayramınızı en içten dileklerimiz ile kutlarız.


OSMANLI’DA RAMAZAN BAYRAMI

İslâm’da Ramazân-ı şerîf ayı ile sonundaki bayramın ehemmiyeti büyük olduğundan herkes kudretince bolluk içinde yiyip içmek, ziyâretler edip bayramı huzur içinde geçirmek için elinden geleni yapardı.

Dâvetler, ziyâfetler tertip olunur, hele çocuklar, bayramda yeni elbiselerini giymek, şehrin her tarafında kurulan eğlence yerlerine giderek eğlenip hoş vakit geçirmek hevesiyle bu bayramları dört gözle beklerlerdi.

Kelime Oyunlarıyla Ahlak Nasıl Çökertilir?

  • Ahmet Emin

Ahlakımızı çökertmek için, aile mefhumunu kaldırma, rezaletleri meşru gibi, meşru olanları da kötü gibi gösterme gayretleri devam etmektedir.

Hırsızlık, fuhuş, kumar, esrarkeş ve sarhoş olmak gibi dinimizde kötülükleri, iyi bir şey gibi göstermeye, hafife almaya çalışıyorlar.

Birkaç örnek verelim:

Hırsızlık yapana çok uyanık veya uyanığın biri diyorlar. Halbuki uyanık açıkgöz, zeki demektir.

oruç kefaret...

  • sonsuznur

selamünaleykm...


Dogum yapmış bir kadın ramazan ayından kalan borcunu aradan bir veya iki sene geçmişse, kefaret vermek zorundamıdır???


selametle...

Soru ve Sorun (Taharet-abdest-namaz) Site yetkililerine !!

  • nepkoc

Ilk basta herkese Ramazan Bayramimizin Mubarek olmasini diliyorum. Sayin site yoneticileri ve siteyi takip eden din kardeslerim; burasi tam bir aile ortami gibi oldugundan ve insanlar cok ozel konulari dahi birbirlerine veya sitedeki yetkili kisilere sorabilmeleri cok guzel. Bende bundan faydalanarak kafamdaki bazi seyleri sormak istiyorum. Ben 35 yasindan sonra ( cok gec kalmis olmakla beraber ) dini gorevlerimi (namaz vs.) yerine getirmeye basladim. Ve kendimi gercekten farkli olarak goruyorum. Yaklasik alti aydir ozellikle vakit namazlari konusunda dikkat etmeye calisiyorum. Daha onceki bir sorumda gorulecegi gibi tam olarak herseyi bilemiyor. Bazi kaynaklardanda istedigim sorunun yanitini tam olarak bulamiyorum. Kendimcede yorum yapmak istemiyorum. Bu site aslindan imdadima hizir gibi yetisti. Sorum iki bolumde ikiside temizlik ile ilgili.