13 Ekim 2006 tarihli konular

CASUS GSM TELEFONU AVCISI

  • Sururi Bal

Casus GSM telefonu nedir?

Cep telefonunuz siz hiç farkında olmadan tüm konuşmalarınızı kötü niyetli kişi yada kişilere sürekli aktarıyor olabilir. Yazılımı değiştirilmiş bir casus cep telefonu zil çalma, titreşim gibi hiç bir uyarı vermeden yayın pozisyonuna geçebilir. Telefonunuzun ekranında da hiç bir uyarı belirmez. Sizi dinleyen kötü niyetli kişinin numarası da görünmez. Bu kişi sizi farkettirmeden dilediği zaman dilediği kadar dinler. Bulunduğunuz ortamı, oradaki konuşmaları çok net bir şekilde izler. Sistem GSM şebekesi üzerinden çalıştığı için menzil mesafe sınırı da yoktur. Dünyanın bir başka ucundaki kıtadan, mesela Amerika'dan bile dinleniyor olabilirsiniz. Bu sistemde sim kartını değiştirmeniz de fayda etmez.

İNTERNET; DOST MU, DÜŞMAN MI?

  • Hüseyin Hare

Gençlik, ‘sanal alem’in tehdidinde


Hem yararları, hem de zararları bulunan internet, içerisinde her şeyi barındıran koca bir sanal dünya. Bu dünyada aradığınız her şeyi bulduğunuz gibi istemediğiniz şeylerle de karşılaşabilirsiniz. Özellikle müstehcen filmler ve resimlerin, gençliğin önünde en büyük tehdit olduğu kaydediliyor.

Halkın özellikle de gençlerin dilinde internetin tanımı, kolay erişim ve argo tabiriyle “beleş” iletişim. Gençlerin ödevlerini hazırlamada, daha ziyade chat ve oyun oynama da kullandığı internet son yıllarda hayatımızın büyük bir bölümünü işgal etmektedir. Hem yararları, hem de zararları bulunan internet, içerisinde her şeyi barındıran koca bir sanal dünya. Bu dünyada aradığınız her şeyi bulduğunuz gibi istemediğiniz şeylerle de karşılaşabilirsiniz. Özellikle müstehcen filmler ve resimlerin, gençliğin önünde en büyük tehdit olduğu kaydediliyor. Bu tehdit ne kadar kaale alınıyor bilinmez ama uzmanlar bu tehlikeye kulak verilmesini ve buna karşı önlem alınması gerektiğini söylüyor.

DİKKAT!!! MEYVALI VE SADE GAZLI İÇECEKLERDE ALKOL VAR!

  • Hüseyin Hare

Tüketiciler Birliği, TÜBİTAK'a inceletti; 10 gazozda alkol çıktı

Meşrubat tüketiminin arttığı Ramazan’da şok bir gelişme yaşandı. TÜBİTAK tarafından analiz edilen 10 farklı gazoz markasının içinde alkol tespit edildi.

Tüketiciler Birliği, piyasadaki 10 farklı gazoz markasına ait numuneleri TÜBİTAK Marmara Araştırma Merkezi’nde inceletti. Analiz sonucunda bütün gazozlarda litre başına 1,56 ile 0,20 gram arasında değişen oranlarda alkol tespit edildi. Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Bülent Deniz, gazozların ‘içindekiler’ bölümüne etil alkolün yazılmadığına dikkat çekerek tüketicilerin yanıltıldığını söyledi. Deniz, “Bütün gazozlarda tat ve koku verici esanslar kullanılmaktadır. Bunlar yağ cinsinden maddeler olup suda çözülmezler. Etil alkol, bu çözülmeyi sağlamak için kullanılır. Etil alkolün vazifesini propylen glycol de görebilir; ama maliyeti ikiye katladığı için tercih edilmiyor.” dedi.

Eti yenmez, sütü içilmez insan, neden yaratılmış?

  • Nalan

Diyebiliriz ki, Rabbimiz bütün kâinatı bizim için yaratmıştır. Bundan 20 milyar yıl önce evren yaratılmaya başlamış, 100 milyar galaksi ve her galakside bulunan ortalama 200 milyar yıldız, güneş sistemini ve dünyayı netice vermiştir. 5 milyar yıl önce yaratılan dünya, asırlarca bir beşik gibi süslenmiş, milyonlarca çeşit hayvan ve bitki yaratılmış, en sonunda kâinatın en şerefli misafiri olan insan gelmiştir.

Neden Rabbimiz, insan için bu kadar masraf etmiştir? Niçin her şeyi onun emrine vermiştir?

Şöyle bir bakın: Bütün varlıkların bir görevi var. İnekler süt veriyor, arı bal yapıyor, tavuk yumurtluyor, balık bize et yetiştiriyor. Hatta lüzumsuz sandığımız bazı varlıklar bile hizmet ediyor. Yılanın zehirinden ilâç yapılıyor, karıncalar çıkardıkları gazla güneşin zararlı ışınlarını süzen ozon tabakasını güçlendiriyor, solucanlar fosforla toprağı besliyor. Gereksiz, hikmetsiz, boş ve zararlı hiçbir varlık yok.