Hayatımızı Kuşatan Batıl Ajanlar (Alkol ve Uyuşturucu) 2

Sefih medeniyetin en tehlikeli silahı olan ve toplumu zir-ü zeber eden İçki ve kumar batıl ajanlarının çağdaşlık kisvesi giymiş temsilcileri olan barlar, pavyonlar, tekel bayileri ve içki kullanma teşvikçiliğini yapan diziler, filmler,ile alkol ve uyuşturucu propagandası yapan batıl ajanların gafil ve ahmak müslüman temsilcilerinin eliyle, ifsat komitelerinin içimizden kendilerine uşak ve hizmetkar yaptıkları fasonların medya eliyle,kanunlar perdesi altında çağdaşlık perdesi altında evlere,işyerlerine ,hissiyatlara,nefislere gençliğe, sızarak insanın geçici elem, keder, firak, bela ,musibet gibi dünyevi sıkıntılarının çaresini,tesellisini dini hakta,imanda tevekkülde ve sabır namaz,kulluk gibi çarelerde değil de alkolde ve uyuşturucu da gösterip o safi ve temiz kalpleri, ruhları akılları ifsat ederek serkeş, sarhoş nesillerin eliyle evlerde işlerde insanlığın ailenin milletin aleyhine ihtilaller yapmaları neticesinde, tecavüzler, cinayetler, boşanmalar tahripler vücuda geldi, bazen alkol kazaları yüzünden dakikada ülke genelinde milyonlarca dolar zararlar oluştu.Bazen alkol yüzünden boşanan ailelerin sayısı evlenenleri geçti. İçki tüketiminde dünya birinciliği için yarışıldı,sarhoşların eliyle namuslar şerefler mallar hayatlar katledildi.israfta dünya birinciliğine oynandı.Kutlamalar şampanyalarla yapıldı.şaraplar sofraların zaruri içecekleri oldu,içkili kutlamaların hüzünleri hastanelerde,kabristanlarda ve hastanelerde çekildi.bu meret de olmazsa hayatın gamı çekilmez edebiyatları yapıldı yeşilçamın kara filmlerinde,kadehsiz,karısız,aşksız şarkı bulmak mucize oldu,İşte bu alkol ve uyuşturucu batıl ajanlarının karışıklıkları ve ortaya çıkardığı gerilimleri neticesinde serseri mayın gibi olan ,uyuşmuş beyinlerin galeyanı ve tecavüzatı ve tahakkümleri sonucu işlenen suçların yüzde 87 sinin müsebbibi alkol ve uyuşturucu oldu.bu içki ve uyuşturucu ajanları 7 den 70 e bütün bedenlere sızdı amirinden, memuruna,zengininden fakirine,emeklisinden, ilkokul talebesine kadar bütün bedenleri ruhları ve şuurları ele geçirdi ifsat etti kokuşturdu,düşünmeyen,araştırmayan,öğrenmeyen yüksek ideallerden uzak,ulvi gayeleri olmayan nesiller yığını meydana getirdi.içkileri satanlar,üretenler,taşıyanlar,stoklayanlar mutlumuydu acaba!, çünkü evlerine giren ekmeklerin içine başkalarının felaketi , helaket,vahşet karışıyordu.. Batıl ajanların bayisi olan, şeytanın pisliklerinin temsilciliğini yapan tekelciler, barlar pavyonlar,içki fabrikaları Aşağıda küçük numunesi verilen korkunç bir ülke profilinin ortaya çıkmasında birebir veya dolaylı olarak rol oynadıklarını biliyorlar mıydı acaba. :İşte o kitaplara ciltlere sığmayacak felaket ve helaket istatistikleri:

Uluslararası Politik ve Stratejik Araştırmalar Merkezi 2006 yılı Haziran ayında 17 ilde 1850 lise öğrencisiyle bir anket çalışması yaptı.
Lise I, II, III öğrencilerine uygulanan anket İstanbul, Erzurum, İzmir, Ankara, Trabzon,Kayseri, Manisa, Rize, Samsun, Giresun, Kütahya, Artvin, Zonguldak, Tokat, İzmit, Hakkari, Gaziantep olmak üzere 17 şehir merkezinde yapıldı.
Gençlere 38 sorunun yöneltildiği “Gençler Hayatı Nasıl Algılıyor” konulu anketin sonuçlarında öğrencilerin yüzde 66’sı alkol kullanırken, yüzde 65’i ise şiddet kullanıyor. Liseli gençler arasında sigara içenlerin oranı yüzde 72 iken, uyuşturucu kullananlar yüzde 26, okuldan kaçanlar yüzde 71, evden kaçanlar ise yüzde 51.
ALKOL TÜKETİMİ HER YIL ARTIYOR
1930 yılında
Kişi başına düşen alkol: 1 litre
Kişi başına düşen sigara: 10 paket
2004 yılında:
Kişi başına düşen alkol: 20 litre
Kişi başına düşen sigara: 3 kilogram
Türkiye'de 3 yıllık alkol tüketimi :

1992 - 700 milyon litre
1993 - 777 milyon litre
1994 - 851 milyon litre Zaman Gazetesi - 06.10.1995

Yeşilay’ın Meclis’e sunduğu rapora göre, Türkiye’de son 3 yılda 8,5 ton uyuşturucu yakalandı. Emniyet Genel Müdürlüğü son beş yılda 20 milyon sentetik hap ele geçirdi. Yeşilay’ın 40 ilde yaptığı anket çalışmasına göre, sigara kullanma yaşı 10′a, alkole başlama yaşı 11′e, uyuşturucuyla tanışma yaşı ise 12′ye indi. 9-17 yaş arasındaki öğrencilerin yüzde 16’sı sigara içiyor. Bu öğrencilerin yüzde 11′i alkol, yüzde 2,9′u uyuşturucu kullanıyor
İstanbul’daki liselerde ecstasy kullanımı son 3 yıla göre yüzde 300 arttı. Eroin tuzağına düşen öğrenci sayısındaki artış da yüzde 100 olarak belirlendi. Meclis Genel Kurulu’nda konuşan AK Parti Samsun Milletvekili Musa Uzunkaya, 2005 yılı resmî kayıtlarına göre Türkiye’de 903 milyon litre alkollü içki tüketildiğini vurguladı.

Yıllık alkol tüketim miktarı: 20 litre Türkiye’de alkole başlama yaş ortalaması: 11 (Uyuşturucu: 12) Yüksek öğrenime devam eden öğrencilerde alkol kullanım sıklığı: %12 Türkiye’de işlenen cinayetlerin alkol yüzünden: %88 Boşanma olaylarının alkol önemli rol oynuyor: %80, trafik kazalarının: %70, akıl hastalıklarının50 alkol kaynaklı: Türkiye’de sigara içen insan sayısı: 30 milyon Türkiye’de her yıl sigara kullanımına bağlı hastalıklardan ötürü hayatını kaybeden insan sayısı: 100 bin
Ülkemizde işlenen suçların yüzde 66'sı ile trafik kazalarının Yüzde 61'inin alkolden kaynaklandığı belirlendi.
06.10.1995
(TÜRKİYE’NİN SON ALTI AYLIK ALKOL RAPORU
* Bira üretimi, bu yılın ilk altı ayında, 455 milyon litre ile ilk sırada. Bira üretimindeki artış oranı yüzde 358.
* Votka üretimi, 1 milyon 986 bin litre ile 2005’e oranla yüzde 780 oranında arttı.
* 22 milyon 668 bin litre rakı üretildi.
* 11 milyon 286 bin litre şarap üretildi.
* Likör üretimi 3 milyon 887 bin litre ile yüzde 358 oranında arttı.
* Bira tüketimi, geçen yıla oranla yüzde 2 oranında azaldı.
Dünya Sağlık Örgütü’nün raporuna göre, dünyada işlenen cinayetlerin yüzde 85’i, tecavüzlerin yüzde 50’si, şiddet olaylarının yüzde 50’si, trafik kazalarının yüzde 60’ı, aile içi şiddetin yüzde 70’i alkole bağlı.
* Emniyet Çocuk Şubesi’ne 2001’de getirilen 0-10 yaş grubundaki 82 çocuk sigara, alkol, çözücü, yapıştırıcı, uyuşturucu kullanıyordu. 2005’te bu rakam 31 bin 761’e yükseldi.
* Türk Eğitim-Sen’in 2005’te yaptığı ankete göre, 9-17 yaş grubundaki 13 bin 430 öğrenciden yüzde 11’i alkol kullanıyor.

7 MİLYON KİŞİ SARHOŞ...
* Alkollü içki ve sigaraya harcanan para eğitime harcanan paranın 2 katı.
* Türkiye’de alkollü içki ve sigara tüketimi 14.2 katrilyon TL. Bunun sadece dörtte biri İstanbul’da.
* Türkiye’de 25 milyon kişi alkollü içki kullanıyor.
* Türkiye’de alkolik sayısı 7 milyon.
“Dünya Sağlık Örgütü’nün araştırmasına göre, Türkiye’de 4 milyon alkolik, 13 milyon da alkole meyilli kişi bulunuyor. Türkiye’de 1970 yılında kişi başına düşen alkol tüketimi 1.5 litre iken, bu rakam 1980 yılında 6 litre, 1995 yılında ise 15 litreye, günümüzde ise 20 litreye ulaştı.”
Yeniden Sağlık ve Eğitim Derneği’nce Doç. Dr. Kültegin Ögel ve Bilge Erol koordinatörlüğünde, İstanbul’daki gençler üzerinde yapılan riskli davranışlar araştırmasından çarpıcı sonuçlar çıktı. Araştırmada, İstanbul’un 15 ilçesinden rastgele seçilen 43 okulda toplam 104 sınıfta anket yapıldı. Araştırmaya 3.483 lise öğrencisi katıldı. Liseliler arasında yapılan araştırmaya göre; Öğrencilerin yüzde 37’si en az 1-2 kez tütün ve yüzde 16’sı en az 1-2 kez alkol kullanmış.
Yüzde 5.9’u uçucu madde kullandığını, yüzde 5.8’i esrar içtiğini, yüzde 3.7’si uyuşturucu, yüzde 3.1’i ecstasy ve yüzde 1.6’sı da eroin kullandığını beyan etti. Devam edecek.
Not:İstatistiklerdeki farklılıklar yıllara göre veya araştırmaya göre değişiklik arz ediyor.


Konular